Continental ziet omzet 11,7% stijgen

Continental ziet omzet 11,7% stijgen

Continental heeft haar omzet in het eerste kwartaal van 2017 met 11,7% zien stijgen tot 11 miljard euro in vergelijking tot dezelfde periode in 2016. Dit blijkt uit de kwartaalcijfers die het concern vandaag heeft gepresenteerd.

Goede start
De winst in het eerste kwartaal steeg in vergelijking tot een jaar terug met 2,1% tot 750 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat nam toe met 10,3% tot 1,1 miljard euro.
Met deze cijfers is Continental het jaar 2017 goed gestart. Op grond van de behaalde groei heeft het concern haar omzetverwachting voor geheel 2017 bijgesteld tot meer dan 43,5 miljard euro. “We kunnen terugkijken naar een sterk eerste kwartaal voor wat betreft omzet en winst”, aldus CEO Elmar Degenhart tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers. “Voor het tweede kwartaal gaan we ervan uit dat de goede prestaties zich zullen voortzetten.”

Grondstofkosten
De Automotive Group liet een omzetgroei zien van 11,3 procent, “een aanzienlijk grotere groei dan de markt”, aldus Continental. De omzet in de Rubber Group groeide met 6,9%, maar had te maken met negatieve effecten door de hogere kosten van grondstoffen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.