Yokohama ziet winst fors stijgen

Yokohama ziet winst fors stijgen

YokohamaIn het eerste kwartaal van 2017 is de winst van Yokohama met 56,4 procent gestegen ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar. Dit blijkt uit het gepresenteerde kwartaalverslag.

Omzet
De winst kwam uit op 5,7 miljard yen. Het bedrijfsresultaat kwam uit op 9,1 miljard yen, 14,2% beter dan een jaar eerder. De omzet was 147,7 miljard yen.
Deze stijgingen waren vooral het resultaat van de verkopen buiten Japan. Ook de verkopen door Alliance Tyre Group, dat Yokohama op 1 juni vorig jaar heeft overgenomen, droegen bij aan de winststijging.

China
Het resultaat van de bandendivisie steeg met 28,4% tot 6,9 miljard yen en de omzet met 4,3% tot 105 miljard yen. In het OE segment was er een groei, voornamelijk door de resultaten op de Chinese markt. In de vervangingsbanden steeg de omzet vooral in Noord- Amerika en Europa.

Voor het gehele jaar 2017 blijft Yokohama bij de eerder gedane voorspellingen met een toenemende winst van 59,7% tot 20 miljard yen en een 10% hogere omzet tot 660 miljard yen,.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.