Continental komt met TPMS voor bedrijfsvoertuigen

Continental komt met TPMS voor bedrijfsvoertuigen

Continental heeft tijdens de IAA voor bedrijfsauto’s in Hannover haar plannen bekend gemaakt voor de introductie van het ContiPressureCheck bandenspanningssysteem voor bedrijfsvoertuigen in Europa.
Het systeem is ontworpen als een waarschuwingssysteem, dat een lek in één van de banden ontdekt en chauffeur in staat stelt om in te grijpen om een noodstop te voorkomen. 90 procent van de gevallen van bandenpech worden volgens onderzoek vooraf gegaan door kleine lekken waardoor de bandenspanning langzaam afneemt, aldus Herbert Mensching, Hoofd Marketing and Sales Truck Tires voor Europa, midden Oosten en Afrika (EMEA). “Het Continental’s tire pressure testing system kan niet alleen beschadigingen voorkomen, maar ook kosten voor transpot. In Duitsland hebben banden op bedrijfsvoertuigen naar gemiddeld 12 procent te weinig spanning; dit resulteert in hogere rolweerstand, een hoger brandstofverbruik en CO2 uitstoot en een kortere levensduur.
Met ContiPressureCheck kan dit worden voorkomen door een constante meting van de bandenspanningenstempeatuur van elke individuele band. De resultaten zijn direct in de display af te lezen.
De ContiPressureCheck is verkrijgbaar vanaf het voorjaar van 2013, te beginnern in Duitsland, Polen, Benelux en Turkije.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.