Hertz organiseert NK Banden wisselen voor vrouwen

Hertz organiseert NK Banden wisselen voor vrouwen

Op 20 juni organiseert autoverhuurbedrijf Hertz op het terrein bij Hart van Holland in Nijkerk het Nederlands Kampioenschap Banden Wisselen voor vrouwen.
Uit onderzoek van Hertz blijkt dat vrouwen meer moeite hebben met het wisselen van banden dan mannen. 74 procent van de manen blijkt bij een lekke band zelf de band te verwisselen. 71 procent van de vrouwen heeft nog nooit een band verwisseld. Hiervan schakelt 36 procent een man in en 41 procent zet hiervoor een professional in.
Hertz zegt ervan te zijn overtuigd dat vrouwen de wisseltruc met enige oefening minstens zo goed kunnen als mannen. “Het mag dan wel ogen als een ’mannending’, maar eigenlijk is het verwisselen van banden een fluitje van een cent, voor zowel man als vrouw.“
Vrouwen kunnen zich inschrijven voor het kampieonschap via www.nkbandenwisselen.nl. De jury bestaat uit Hertz ambassadeurs Floortje Dessing (bekend van “3 op reis”), Victor Brand (SBS6 presentator), Tjerk Bogtstra (voormalig captain van het Nederlandse Davis Cup-team) en Leo Krippendorf (rijvaardigheidscoach). De winnares rijdt een jaar lang gratis in een Mercedes-Benz SLK. (Foto: Hertz).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.