Continental grootste leverancier van banden in Nederland

Bandenmerken Top10Contrinental is de grootste leverancier van banden in Nederland, met een aandeel van 18,2 procent. Dit blijkt uit de zojuist verschenen bandenmonitor van KwikFit.

Top drie
Op de tweede plaats eindigt Michelin met een marktaandeel van 16,4% en op de derde plaats Vredestein met een aandeel van 10,1%. Deze drie merken vormen samen sinds jaar en dag de top drie wanneer gekeken wordt naar zowel zomer- als winter- als vierseizoenenbanden. Deze top 3 is goed voor een wegdekaandeel van 44,7 procent, op enige afstand gevolgd door Goodyear (6,4%) en Bridgestone (5,4%).

Groei
Opvallend is de groei van Continental sinds 2012, toen het aandeel nog 13% bedroeg. De top 10 van de bandenmerken is gegroeid van 70,8 procent in 2012 tot 72,4 procent nu.
Op dit moment rijden er in Nederland maar liefst 97 verschillende bandenmerken op de weg.

De gegevens in de KwikFit bandenmonitor zijn gebaseerd op onafhankelijk onderzoek van JES Marketing onder 2.140 auto’s in Nederland. Dit is het elfde onderzoek van de KwikFit Bandenmonitor en de zesde voorjaarsmeting. De najaarsmeting van het onderzoek wordt uitgevoerd in augustus, ruim na de zomerbandenwissel.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.