Apollo stelt nieuwe fabriek in Oost-Europa uit

Apollo stelt nieuwe fabriek in Oost-Europa uit

Apollo Tyres heeft haar plannen om een nieuwe bandenfabriek te bouwen in Oost-Europa uitgesteld om voorrang te kunnen geven aan een nieuwe fabriek in Zuid-Oost Azie. De Oosteuropese fabriek volgt dan een paar jaar later. Dit zei Satish Sharma , Chef India Operations bij Apollo Tyres, in een interview met de Indiase zakenkrant Financial Chronicle.
Volgens Sharma krijgt Zuid-Oost Azia voorrang omdat dit gebied voor Apollo een groeimarkt is. “Om concurrerend te blijven in deze markt is het belangrijk om hier onze eigen productiefaciliteit te hebben.” De landen in Zuid-Oost Azie worden nu beleverd met banden die worden geproduceerd in India: “30 procent van onze export is bestemd voor deze landen. Andere globale bandenproducenten hebben er al een productiefaciliteit. Dus voor ons heeft dat nu prioriteit.”
Voorafgaand aan de totstandkoming van deze productiefaciliteit wil Apollo in het eerste kwartaal van 2013 in Zuid-Oost Azie starten met een eigen verkoop- en marketingkantoor.
Van de merken Vredestein en Apollo die in Europa worden verkocht wordt nu een deel (Apollo) geëxporteerd vanuit India, aldus Sharma: “Maar als de vraag toeneemt is deze export niet langer houdbaar. Vandaar de bouw van onze nieuwe fabriek in Oost-Europa.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.