Continental grootste leverancier winterbanden in Nederland

Continental grootste leverancier winterbanden in Nederland

Winterbanden top3Continental is in Nederland de grootste leverancier van winterbanden, met een marktaandeel van 16%. Dit blijkt uit de zojuist verschenen KwikFit bandenmonitor.

Marktaandeel groeit
Op de tweede plaats staat Michelin met een marktaandeel van 15,4 procent en op de derde plaats Vredestein met een marktaandeel van 13,7%. Het marktaandeel van de top 3 blijft overigens groeien. Dit jaar zijn de winterbandenmerken met een aandeel van 45,1 procent goed voor bijna de helft van de winterbandenverkoop. In 2012 was het aandeel van de grote drie nog 36,7 procent.

Samenstelling gewijzigd
Ook is de samenstelling van de top 3 sinds 2012 veranderd. In 2012 had Vredestein het grootste aandeel, gevolgd door Michelin als tweede en Continental als derde. Vorig jaar werd de koppositie ingenomen door Continental, gevolgd door Michelin als tweede en Vredestein als derde. Deze score is dit jaar hetzelfde gebleven.

De bandenmonitor van KwikFit is gebaseerd op onafhankelijk onderzoek van JES Marketing onder 2.140 auto’s in Nederland. Dit is het elfde onderzoek van de KwikFit Bandenmonitor en de zesde voorjaarsmeting. De najaarsmeting van het onderzoek wordt uitgevoerd in augustus, ruim na de zomerbandenwissel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.