Continental gaat samenwerken met Chinees internetbedrijf

Continental gaat samenwerken met Chinees internetbedrijf

Conti China internetContinental is een samenwerking aangegaan met Baidu, één van de grootste internetbedrijven van China. Doel is om samen te werken aan nieuwe mobilieitssystemen.

Technische alliantie
Frank Jourdan, lid van de Raad van Bestuur van Continental, en Qi Lu, President van Baidu, tekenden de overeenkomst bij Continental in Berlijn. Deze samenwerking moet uitmonden in een techische alliantie, waarbij de bedrijven gebruik zullen maken van elkaars’ technologieën . Hiermee willen ze nieuwe oplossingen ontwikkelen voor autoom rijden, connected auto’s en intelligente mobiliteitsservices.

Intelligente mobiliteit
“Met onze strategische samenwerking willen we een nieuwe stap zetten op het gebied van intelligente mobiliteit”, aldus Continental CEO Elmar Degenhart. Qi Lu vult aan: “Door samen te werken met Continental streven we ernaar om een nieuwe stap te zetten op het gebied van intelligentie in de automotive sector. We gaan een nieuw ecosysteem van intelligente mobiliteit en autonoom rijden ontwikkelen. Daarmee willen we de bestaande industrie verrijken.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.