Britten willen reservewiel terug
(Foto: Groot Brittannië)

Britten willen reservewiel terug

Meer dan 80 procent van de Britse automobilisten willen graag een reservewiel in de auto in plaats van de huidige banden-oppompset die veel fabrikanten leveren. Dat blijkt uit een enquête van de Britse automobilistenclub en ‘wegenwacht’, AA. Veel kopers van een nieuwe of gebruikte auto kijken ook niet in of onder de achterbak of er een reservewiel aanwezig is.

Van de 12 duizend reagerende leden geeft 82 procent de voorkeur aan een volledig reservewiel. Een flinke meerderheid is ook bereid daarvoor te betalen. Bij meer dan de helft van de lekke banden waar de AA te hulp wordt geroepen, blijkt er in de auto niet een reservewiel te zitten.

Voorzitter Edmund King raadt wel aan zo’n extra wiel te kopen als de fabrikant die optie als extra biedt: “Dat zou betekenen dat veel minder autorijders langs de weg stranden met een lekke band omdat de reparatieset de band niet blijkt op te pompen.”

In Groot-Brittannië komen lekke banden relatief vaak voor door de staat waarin veel wegen verkeren. Eerder schatte de AA in dat de gaten of ‘potholes’ vorig jaar alleen al voor 1,4 miljard euro aan schade zorgden. King: “De noodzaak om een reservewiel te hebben is groter dan ooit.” Wie er desalniettemin niet één wil aanschaffen, wordt aangeraden in ieder geval de nummers van een paar landelijke bandenbedrijven paraat te hebben.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.