Michelin reorganiseert in Europa

Michelin reorganiseert in Europa

Michelin gaat flink reorganiseren in Groot-Brittannië, Italië en Duitsland. Dit heeft de bandenfabrikant bekend gemaakt.

Consurrentie
Met de reorganisatie wil Michelin haar positie als leidende bandenproducent behouden. Aanleiding is volgens de bandenproducent dat de Europese markt door toenemende concurrentie en de economische crisis blijvend veranderd is, vooral op het gebied van vrachtwagenbanden.

Fabrieken sluiten
De fabriek in het Duitse Oranienburg wordt in 2016 gesloten. De productie in de Cuneo fabriek in Italië, waar personenauto- en lichte bedrijfsautobanden worden geproduceerd, wordt vergroot met 20% in 2020. Ook de fabriek in Alessandria voor truckbanden zal 20% meer banden gaan produceren. De fabriek in Fossano zal in 2016 worden gesloten.
In Groot-Brittannië zal de fabriek voor truckbanden in Ballymena half 2018 worden gesloten. Michelin gaat in de fabriek voor personenautobanden in Dundee 69 million Euro investeren.

Ook zal Michelin haar logistieke netwerk aanpassen. De totale organisatie zal 578 banen koste. De totale investering bedraagt 265 miljoen euro.
Op dit ogenblik telt Michelin 65.000 medewerkers in 40 fabrieken in Europa. Deze maken 40% uit van de totale activiteiten wereldwijd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.