Britse nieuwkomer Nova Motorsport neemt Portugese bandenfabrikant Camas over
(Foto: Shutterstock)

Britse nieuwkomer Nova Motorsport neemt Portugese bandenfabrikant Camas over

Het pas vorig jaar opgerichte Britse Nova Motorsport neemt de Portugese bandenfabrikant Camac over, zo meldt het bedrijf in een persbericht. De acquisitie is voor Novo Motorsport naar eigen zeggen een belangrijke uitbreiding van zijn capaciteit en bereik binnen de sector voor speciaal- en motorsportbanden.

De overname volgt kort op het verwerven van de licentie voor de productie en verkoop van Avon motorbanden van Goodyear. Ook bouwt het bedrijf met de overname zijn exclusieve rol als wereldwijde leverancier van de meeste Avon Motorsport en Avon Racing producten verder uit.

Camac

Het in Palmeira gevestigde Camac is de enige bandenfabrikant in Portugal. Het bedrijf fabriceert ruim een half miljoen banden per jaar.

Het Britse Nova zelf is niet gevestigd in Europese Unie, maar Camac wel. De Portugese fabriek kan dienen om de klanten van Nova Motorsport in Europa te voorzien, zo legt Nova uit.

Commercieel directeur van Nova, James Weekley: “De acquisitie van Camac vormt een fundamentele mijlpaal in de uitvoering van Nova Motorsports’ wereldwijde businessstrategie. Het versterkt niet alleen onze positie als een onafhankelijke bandenfabrikant voor de motorsport en speciale banden sector maar bovenal faciliteert en versnelt het de herindustrialisatie van het productengamma van Avon Motorsport.’’

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.