Goodyear verkoopt Avon-merken aan Nova Motorsport
(Foto: Shutterstock)

Goodyear verkoopt Avon-merken aan Nova Motorsport

Goodyear heeft de motorbanden van Avon Motorsport en Avon Racing verkocht aan het Britse Nova Motorsport, zo melden beide bedrijven. Nova is recent opgericht om activiteiten rond racebanden voor motoren op te zetten. 

´Hiermee nemen we de teugels in handen van een iconisch merk voor motorbanden,´ meldt Nova Motorsport. Het Britse bedrijf wordt nu naar eigen zeggen een wereldwijde leverancier van de overgrote meerderheid van racebanden. Goodyear verkreeg de activiteiten van Avon met de overname van Cooper Tire in 2021. De nieuwe Britse eigenaar zal ook alle overgebleven voorraden van Cooper overnemen.

Producten uitbreiden

Nova Motorsport hoopt de productlijnen verder uit te breiden en in de tweede helft van dit jaar een uitgebreider productenpakket aan te kunnen bieden. Dat wordt ondersteund door een eigen onderzoeksafdeling met een nieuw team van deskundigen uit de bandenwereld. Het bedrijf denkt bij de expansie gebruik te kunnen maken van het al bestaande netwerk van agenten in de hele wereld. Daarmee hoopt Nova Motorsport zich snel te kunnen vestigen als ´nieuw merk met een historie´ in de racebanden industrie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.