Bridgestone zet in op smallere en grotere banden

Bridgestone zet in op smallere en grotere banden

 

Bridgestone Large & Narrow
Bridgestone Large & Narrow

Bridgestone heeft een nieuwe ‘Large & Narrow’ conceptband ontwikkeld. Deze was voor het eerst te zien op de Autosalon van Genève.
De conceptband staat voor een nieuw categorie banden die smaller zijn en met een grotere diameter dan conventionele banden. Hij is volgens Bridgestone ontwikkeld volgens een nieuwe milieutechnologie die banden geschikt moet maken voor een duurzamere samenleving.
Het Large & Narrow bandenconcept zorgt voor een betere brandstofefficiency en een vermindering van de CO2 emissie. De bandenspanning is hoger dan bij een conventionele band. De nieuwe loopvlaktechnologie en compound zijn speciaal ontworpen voor gebruik in deze banden. Verder heeft de conceptband een lagere rolweerstand en betere grip op nat wegdek.
Bridgestone zegt de nieuwe conceptband snel in de praktijk te willen brengen: “Mogelijke toepassingen zijn het gebruik van de technologie in een nieuwe categorie banden in ons Ecopia assortiment met brandstofefficiente banden”, aldus de bandenfabrikant. “De nieuwe bandentechnologie zou kunnen worden geïntroduceerd als Original Equipment op de volgende generatie auto’s.

Dit bericht heeft 0 reacties

  1. Cornelis

    Lijkt me vooral geschikt voor vrachtwagens !

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.