Michelin opnieuw marktleider in Nederland

Michelin opnieuw marktleider in Nederland

Bandenmerken top10In Nederland rijden de meeste auto’s op banden van Michelin, dat met een aandeel van 17,9% opnieuw marktleider is. Op de tweede plaats komt Continental met een aandeel van 13,9% en op de derde plaats Vredestein met een aandeel van 10,6%.
Dit blijkt uit de recent verschenen bandenmonitor van Kwik-Fit. De top 3 won marktaandeel ten koste van Bridgestone en Goodyear, die op respectievelijk plek 4 en 5 eindigden. De top tien is goed voor 71 procent van het totaal aantal gemonteerde banden.
In totaal telt het Nederlandse wagenpark 101 verschillende autobandenmerken. Een jaar geleden waren er dat nog 93.
Van de winterbanden eist Vredestein de eerste plaats op. Dit merk is met 19,1% opnieuw marktleider in winterbanden. Overigens steeg dit marktaandeel het afgelopen jaar met bijna 3%. Michelin heeft een marktaandeel van 13,9 procent en Continental 10,2%.
Het onderzoek is uitgevoerd in februari 2013 onder ruim 2.200 particuliere en zakelijk gereden auto’s. Er werd gekeken naar merk en type band, tevens is daarbij aangegeven of het winter, zomer of all season banden betrof. Het onderzoek wordt opnieuw herhaald in augustus, ruim na de zomerbandenwissel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.