Bridgestone viert bouw eerste fabriek in Vietnam

Bridgestone viert bouw eerste fabriek in Vietnam

Bridgestone Corporation heeft in de Dinh Vu Industrial Zone van Hai Phong City (Vietnam) de bouw van haar nieuwe fabriek gevierd.  Deze fabriek moet personenautobanden gaan produceren en is Bridgestone’s eerste fabriek in Vietnam.
De ceremonie werd bijgewoond door vertegenwoordigers van de overheid van Vietnam en de top van Bridgestone Corporation. “Met deze nieuwe fabriek wil de Bridgestone Group bijdragen aan de economische groei van Vietnam en Hai Phong City. Hiermee willen we ook werkgelegenheid bieden. De wereldwijde vraag naar banden blijft groeien en deze fabriek zal daar een belangrijke rol in spelen.”
De nieuwe fabriek gaat vervangingsbanden produceren en exporteren naar Europa, Noord-Amerika en Japan. Deze worden nu nog geproduceerd in in de Nong Khae fabriek in Thailand en de Karawang fabriek in Indonesië, waar de productiecapaciteit hiervoor recentelijk nog werd vergroot. Maar volgens Bridgestone is de nieuwe fabriek in Vietnam nodig vanwege de groeiende vraag. De productie zal er van start gaan in maart 2014. De fabriek moet helemaal klaar zijn in de eerste helft van 2016. De productiecapciteit moet dan een kleine 25.000 banden per dag bedragen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.