Agriband nieuwe distributeur Windpower

Agriband nieuwe distributeur Windpower

Agriband BV in Veenendaal is exclusief distributeur voor de Benelux van Windpower, het Chinese merk van EM- en vrachtwagenbanden. De fabrikant van Windpower, Aeolus Co. Ltd., is de vijfde grootste bandenfabrikant in China. “Met een groei van 50% in 2011 in het vrachtwagensegment is Windpower één van de succesvolste bandenmerken op de Europese markt”, aldus Agriband.
Met Windpower biedt Agriband BV haar afnemers een assortiment met meer dan 60 verschillende profielen en afmetingen in EM-banden voor grondverzetmachines en schrankladers. Voor het vrachtwagensegment is de keuze meer dan 70 verschillende profielen en afmetingen. In Duitsland heeft Windpower de afgelopen tien jaar een sterke reputatie opgebouwd. De ontwikkeling van banden voor lange afstandstransporten is in volle gang. Deze banden zijn naar verwachting eind 2012 leverbaar.
Op de vakbeurs Reifen 2012 was het leveringsprogramma te zien en werd ook de nieuwe R36-bandenserie voor het streekvervoer geïntroduceerd. Deze serie bestaat uit het profiel WSR36 voor de stuuras en WDR36 voor de aandrijfas. Daarnaast waren de nieuwe WTR69-trailerbanden en WDC52 banden, speciaal bedoeld voor gebruik op bouwvoertuigen, te zien.
Alle Windpower banden worden met het duurzaamheidlabel ‘Green Tyre’ en conform de REACH-verordening (Registration, Evaluation, Authorisation of Chemicals) geproduceerd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.