Bridgestone lanceert nieuwe Turanza All Season 6 Enliten band met Run-Flat technologie
Turanza All Season 6 Enliten. (Foto: Bridgestone).

Bridgestone lanceert nieuwe Turanza All Season 6 Enliten band met Run-Flat technologie

Bridgestone kondigt de lancering aan van de Turanza All Season 6 Enliten band met DriveGuard Run-Flat technologie (RFT). Deze nieuwe 4-seizoensband is ook geschikt voor elektrische voertuigen (EV). De band is ontworpen om bestuurders de controle over hun voertuigen te laten behouden, zelfs na een lekke band, met de mogelijkheid om nog 80 km veilig te rijden met een snelheid tot 80 km/u.

“De Bridgestone Turanza All Season 6 Enliten met DriveGuard RFT biedt bestuurders het hele jaar door veiligheid en gemak,” zegt Stefano Sanchini, vice president consumer replacement bij Bridgestone EMEA. “Deze band biedt prestaties in alle seizoenen en stelt bestuurders in staat om verder te rijden na een lekke band. De band is geschikt voor EV’s en biedt voordelen voor alle typen personenwagens.”

Volgens TÜV SÜD, een testinstituut in Europa, biedt de nieuwe band de beste remprestaties op nat wegdek in zijn klasse en goede remprestaties op droog en besneeuwd wegdek. Daarnaast heeft de band 20 procent meer kilometrage dan zijn voorganger, wat de band kostenefficiënt maakt en zorgt voor een lagere milieu-impact.

De integratie van Bridgestone’s Enliten-technologie zorgt voor veiligheid en prestaties, terwijl de duurzaamheidseigenschappen worden verbeterd. De band voldoet aan de prestatie-eisen van alle voertuigen en aan de specifieke eisen van EV’s.

De Turanza All Season 6 Enliten met DriveGuard RFT wordt in Europa ontwikkeld en geproduceerd. De band zal verkrijgbaar zijn in de 20 best verkochte maten van 16 tot 19 inch. Vanaf september 2024 zijn 18 maten beschikbaar, met de resterende 2 maten die in januari 2025 worden uitgebracht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.