Bridgestone levert banden voor Olympische Spelen
(Foto: Shutterstock)

Bridgestone levert banden voor Olympische Spelen

Bridgestone levert een reeks banden, diensten en ‘performance’ producten aan de Olympische en Paralympische Spelen die eind juli in Parijs beginnen. Bridgestone doet dat als wereldwijd partner en officiële bandenleverancier van de Spelen, aldus een persbericht.

Alles bij elkaar gaat het om meer dan 3.000 voertuigen om atleten, officials, vrijwilligers en anderen te vervoeren. Tijdens de evenementen zijn meer dan 35 Speedy and First Stop banden- en onderhoudscentra van Bridgestone beschikbaar om alle banden te verzorgen.

De Japanse fabrikant levert onder meer ‘geavanceerde’ banden en automotive diensten voor de vloot van meer dan 1000 elektrische voertuigen van Toyota die speciaal voor de Spelen zijn gebouwd. Daarbij gaat het ook om de Turanza 6 en de Alenza 001 banden waarin de Enliten technologie is toegepast. Ook de banden voor meer dan 20 motorfietsen die wielren-evenementen begeleiden komen van Bridgestone.

Verder biedt Bridgestone de vrijwillige chauffeurs van al die voertuigen trainingen in verkeersveiligheid. Samen met andere partners wil Bridgestone ook inclusieve en duurzame transportopties bevorderen, waaronder waterstof-aangedreven voertuigen van Toyota en 600 fietsen voor alternatief vervoer die worden geleverd in samenwerking met Decathlon. Tenslotte biedt het bedrijf hoog-prestatie golfuitrusting en aanpasbare sportmaterialen aan Olympische en Paralympische atleten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.