Bridgestone investeert 207 miljoen euro in Spaanse bandenfabriek
(Foto: Bridgestone)

Bridgestone investeert 207 miljoen euro in Spaanse bandenfabriek

Bridgestone gaat 207 miljoen euro investeren in zijn bandenfabriek in het Spaanse Burgos. Dat is de grootste investering die de Japanse bandenfabrikant tot nu toe heeft gedaan in Europa, aldus een persbericht.

De fabriek krijgt technologische innovaties die worden uitgevoerd tussen nu en 2030. De productiviteit moet daarmee met 20 procent worden opgevoerd.

Burgos richt zich specifiek op de productie van grotere premiumbanden van 18 inch of hoger. De hogere capaciteit moet Bridgestone Europe in staat stellen om aan de vraag naar dergelijke premium en high-tech banden te voldoen. De transformatie van de fabriek betreft automatisering voor een hogere productiviteit, een hogere vulkanisatie capaciteit en de bouw van een automatisch magazijn om grotere voorraden aan te kunnen houden.

Verder moeten ook de productieprocessen verder versimpeld worden. De fabriek in Burgos is één van de grootste voor Bridgestone personenauto banden in de wereld. Met de investering wordt het ook één van de grootste producenten van bestelwagenbanden in Europa voor de onderneming. Emilio Tiberio, chief technology officer bij Bridgestone West: “Deze investering is bedoeld om onze premiumbanden-business te versterken door het opvoeren van de productiviteit, de logistieke autonomie en het bandenaanbod in het hoge-waarde segment.’’

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.