Bridgestone en Michelin winnen Reifen Innovatie awards

Bridgestone en Michelin winnen Reifen Innovatie awards

Bridgestone en Michelin zijn de twee bandenproducenten die een Reifen Innovatie award in de wacht hebben gesleept, in de categorie ‘Technology and Products’.

Bandenproducenten
Maandagavond bij de opening van Reifen werden de winnaars van een Innovatie award bekend gemaakt door Messe Essen en het ‘Bundesverband Reifenhandel und Vulkaniseur-Handwerk’. Bridgetsone won met de Driveguard band met runflat systeem. Deze is geschikt voor bijna elke personenauto en is uitgerust met TPMS. Michelin won met de Michelin X Line Energy Triple A band. Met deze band is Michelin de eerste producent van een band voor de aandrijfas met een A-label voor brandstofefficiëntie.

QR-code
In de categorie “Service Concepts and Process Optimalisation” was 4JET Technologies de Winnaar. Deze Duitse leverancier presenteerde ‘s werelds eerste oplossing om banden uit te rusten met een QR code die kan worden uitgelezen met een smartphone-camera. Het bedrijf ontwikkelde ook een systeem om banden te voorzien van QR codes met behulp van lasertechnologie.z

In de categorie ‘Motor Vehicle Service’ won de ASE Corghi, een Italiaanse leverancier van werkplaats equipment. Dit bedrijf heeft als eerste een bandenmontage machine ontwikkeld met diagnosefuncties.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.