Bohnenkamp Benelux viert 40e verjaardag
(Foto: Bohnenkamp)

Bohnenkamp Benelux viert 40e verjaardag

Bohnenkamp Benelux viert deze week (17 oktober) zijn 40e verjaardag. Het in Soesterberg gevestigde bandenbedrijf viert dat de gehele maand oktober met een reeks klantenacties. ‘’In de afgelopen vier decennia groeiden we van regionale bandenleverancier naar internationale groothandel en importeur van wereldmerken voor de professionele markt’’, vertelt het bedrijf in een persbericht.

Het bedrijf ontstond in 1983 als bandenhandelaar onder de naam Agriband en vestigde zich in Barneveld op een oppervlak van minder dan 1000 m2. Agriband viel op binnen de mechanisatie- en grondverzetsector vanwege de specialistische kennis, klantgerichtheid en treffende productinnovaties. Al snel werd de eerste eigen vernieuwde grondverzetband met de merknaam Agriband op de markt gebracht. Daarnaast werd het bedrijf ruim 25 jaar geleden de eerste importeur van het wereldmerk BKT.

Groeiende vraag

In de loop der jaren groeide de vraag naar banden, velgen, binnenbanden en voertuigonderdelen van meer merken en typen. Daarom zocht het bedrijf in 2010 aansluiting bij Bohnenkamp AG, de grootste Duitse importeur en distributeur van banden en wielen voor de professionele eindgebruiker. ‘’Er was meteen een goede synergie van merken zoals BKT, Windpower en Dong Ah. Ook de wederzijdse inbreng van kennis en netwerkpartners verhoogde de omzetcijfers en marktaandelen jaar op jaar. In 2016 nam Bohnenkamp de voornaamste handelsactiviteiten van Starco over, waardoor het bedrijf een tweede verkoopvestiging in de Benelux opende.’’

Bohnenkamp-Benelux verhuisde eind 2020 naar een nieuw kantoor in Soesterberg met een magazijn van 25.000 m2. Hier liggen altijd ruim honderdduizend banden op voorraad van bekende bandenmerken zoals BKT, Sailun, Windpower, Deli en Carlisle. Daarnaast biedt het magazijn voldoende ruimte voor velgen en gemonteerde wielen voor de OEM, zoals Jantsa, Accuride, Moveroo en Vlukon.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.