BF Goodrich geeft bestelwagens veiligheid met nieuwe Activan
(Foto: Michelin)

BF Goodrich geeft bestelwagens veiligheid met nieuwe Activan

BF Goodrich heeft een nieuwe all-season band voor lichte bestelwagens uitgebracht. De Activan 4S is sinds 1 februari verkrijgbaar en focust op veiligheid en eenvoud.

De nieuwe Activan heeft een B-label voor grip op nat wegdek en een 3PMSF-certificaat voor winterse omstandigheden. Volgens het bandenmerk is hij efficiënt ongeacht de weersomstandigheden. Dat moet voor minder bandenwissels en meer tijdswinst zorgen bij klanten. Volgens het merk is de structuur van de band ontwikkeld om het water snel van de band af te kunnen voeren. Een netwerk van met elkaar verbonden groeven moet hiervoor zorgen. Op het loopvlak zorgt de lengte van de centrale blokken volgens BF Goodrich voor de ‘verwachte stijfheid’. Daarnaast moeten ook de dichtheid van de lamellen hiervoor zorgen en grip op natte wegen garanderen.

Op dit moment zijn achttien verschillende afmetingen van de Activan beschikbaar. Volgens de bandenmaker dekken deze maten al 85 procent van de markt voor all-season bestelwagenbanden. In 2023 volgen nog een aantal andere afmetingen, onder andere in 17 inch.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.