Bfgoodrich belooft verbeterde veiligheid met nieuwe Advantage-banden
(Foto: Shutterstock)

Bfgoodrich belooft verbeterde veiligheid met nieuwe Advantage-banden

Bfgoodrich brengt twee nieuwe vierseizoenenbanden uit. Naast de normale Advantage All Season, is er namelijk ook een versie speciaal voor suv’s beschikbaar.

Beide introducties moeten een verbeterde wegligging op natte ondergrond geven ten opzichte van hun voorgangers. Dat komt volgens de bandenmaker dankzij een ‘geavanceerd’ profiel, met een stijver loopvlak. Daarnaast dragen groeven, die het water beter afvoeren en een afschuining van de rubberblokken voor meer grip, hier ook aan bij. Ook op een besneeuwde ondergrond moeten de nieuwe Advantages meer grip bieden, dankzij de nieuwste generatie compounds van het merk. De schouders van deze banden zijn eveneens ontwikkeld voor meer grip en een betere wendbaarheid in de sneeuw.

De Bfgoodrich Advantage All Season en de Advantage SUV All Season leveren volgens de maker het hele jaar door en op alle wegomstandigheden hun prestaties. Het Amerikaanse bedrijf is vooral trots op zijn verbeterde remprestaties en de 3PMSF (3 Peak Mountain Snow Flake)-certificering.Hierdoor mogen beide banden ook in landen gereden worden, waar winterbanden verplicht zijn. In de eerste instantie brengt het merk de Advantage All Season uit in 68 afmetingen. Vanaf volgend jaar komen daar nog eens 37 andere afmetingen bij. Klanten die de Bfgoodrich Advantage suv All Season kiezen, kunnen dit jaar uit 13 maten kiezen. Volgend jaar wordt het gamma van deze band met 16 maten verder uitgebreid.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.