Yokohama zet recordcijfers neer
(Foto: Shutterstock)

Yokohama zet recordcijfers neer

Yokohama heeft in 2022 een recordomzet geboekt van omgerekend 5,9 miljard euro, ruim 28 procent meer dan in het voorafgaande jaar. De operationele winst steeg met bijna 13 procent naar rond de 490 miljoen euro.

De verkopen van banden voor nieuwe auto’s, het zogenaamde OE-segment, namen toe nadat autofabrikanten begonnen met het herstellen van het productievolume. Yokohama kon hier verschillende nieuwe klanten binnenhalen in Noord-Amerika. Ook bij vervangingsbanden liepen de zaken goed, waarbij hevige sneeuwval in Japan begin 2022 de vraag naar winterbanden sterk aanzwengelde. Daarnaast deed ook de markt voor producten met een hogere winstmarge buiten Japan het goed.

Net als andere bandenfabrikanten kon ook Yokohama daarnaast profiteren van hogere verkoopprijzen ‘hoewel de bijdrage daarvan minder was dan gepland in Japan.’ Bovendien heeft het Japanse bedrijf met succes goedkopere banden uit India op de Amerikaanse markt kunnen introduceren. Ook andere segmenten binnen het bedrijf, waaronder hoge druk leidingen voor de autoproductie, konden goede cijfers schrijven.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.