‘Toekomst drie Duitse Michelin-fabrieken onzeker’
(Foto: Michelin)

‘Toekomst drie Duitse Michelin-fabrieken onzeker’

De toekomst van de fabrieken van Michelin in Karlsruhe, Trier en Homburg is onzeker geworden. Er dreigt een inkrimping of zelfs volledige sluiting van een of meerdere van die vestigingen.

“Michelin Deutschland heeft tegen de achtergrond van toenemende economische druk en de stijgende kosten van productie en administratie in Duitsland overleg met haar sociale partners op gang gebracht. Inzet van deze gesprekken zijn de economische situatie en een vermindering van de Michelin-activiteiten in Karlsruhe en Trier alsmede van de productie van nieuwe banden en van halffabricaten in Homburg”, vertelde een woordvoerster van Michelin Noord-Europa aan vakblad Reifenpresse.

Michelin benadrukt dat er nog geen enkele beslissing is genomen. “We kijken eerst naar de mogelijke opties. De medewerkers van Michelin zullen als eersten over de resultaten van dit overleg worden geïnformeerd.” De ondernemingsraad van de betrokken vakbond IGCBE heeft al felle kritiek op de plannen laten horen. “De hier voorziene kaalslag is voor ons absoluut onaanvaardbaar en zal op onze tegenstand stuiten”, stelt de regionale afdeling van de bond.

Michelin opende begin dit jaar nog een nieuwe fabriek in China.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.