Bandenhandel gaat lokvallen plaatsen voor tijgermug

Bandenhandel gaat lokvallen plaatsen voor tijgermug

Bandenhandelaren gaan lokvallen plaatsen op plaatsen waar tijgermuggen voorkomen. Dit heeft overleg tussen het ministerie, NVWa, het RIVM en Vaco opgeleverd. Dit meldt de NVWa.
Bedrijfsterreinen
De lokvallen zullen worden geplaatst op en rond bedrijfsterreinen. Volgens de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) kunnen de muggen naar ons land komen in banden die uit Zuidoost Azie afkomstig zijn. De eitjes van de insecten komen mee in het water in partijen gebruikte vrachtauto- en tractorbanden, die onder meer via Italië worden geïmporteerd. Vanuit Zuidoost-Azië verspreiden de tijgermug en de knokkelkoorts zich uit over de tropen tot in het zuiden van de Verenigde Staten en Zuid-Europa.
NVWA
Vorig jaar dook de tijgermug op verschillende plaatsen in Nederland op. Volgens de NVWA is de kans op een besmetting in Noord-Nederland uiterst gering, want de meeste tijgermuggen zijn geen drager van het knokkelkoortsvirus.

Dit bericht heeft 0 reacties

  1. Richard

    Vorig jaar heeft Vaco een convenant afgesloten met het ministerie van VWS om de tijgermug te bestrijden. Worden de afgesproken maatregelen consequent toegepast en hebben ze effect?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.