Bandenbranche wil normen voor SBR-granulaat

Bandenbranche wil normen voor SBR-granulaat

recybemVereniging Band en Milieu en Vaco pleiten voor een nieuwe, specifieke gezondheids- en milieunorm voor SBR-granulaat op Nederlandse kunstgrasvelden. Deze norm moet worden geborgd met een nieuw certificeringssysteem waarmee ook controle op naleving wordt vastgelegd.

Discussie
Met een brief aan staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu nodigt de bandenbranche de overheid uit het overleg hierover op te starten. De branche wil voorkomen dat er ‘in de toekomst opnieuw discussie ontstaat over het SBR-granulaat’ nu het RIVM in een uitvoerige studie heeft vastgesteld dat het ingestrooide granulaat veilig is om op te sporten.

Certificering
De branche stelt nu voor om samen met de overheid en andere stakeholders een specifiek Nederlands controle- en certificeringssysteem te ontwikkelen voor het borgen van de relevante milieu- en gezondheidsaspecten. Verder adviseren Band en Milieu en Vaco ook het beheer en onderhoud van velden op te nemen in het systeem om zo verspreiding van granulaat in de directe omgeving te voorkomen.

De branche stelt voor om verschillende controlemomenten tijdens en na productie van het granulaat in het certificeringssysteem in te bouwen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.