Auto Bild: Bridgestone Turanza Ecopia beste keus

Auto Bild: Bridgestone Turanza Ecopia beste keus

Bij de 2010-test van milieuvriendelijke banden heeft Auto Bild de Turanza ER300 Ecopia-band van Bridgestone beloond met het predicaat “zeer aan te raden”. De test van vijf merken was bedoeld om de brandstofbesparende eigenschappen te beoordelen en deze te vergelijken met het veiligheidsniveau,  in het bijzonder onder natte omstandigheden. Auto Bild heeft slechts aan drie merken het predicaat “zeer aan te raden” toegekend. Volgens Bridgestone springt de Turanza ER300 Ecopia er uit vanwege de “evenwichtige eigenschappen bij droge en natte omstandigheden, de minimale kans op aquaplaning, de goede remeigenschappen op een nat wegdek en de lage geluidsproductie, in combinatie met de gewenste brandstofbesparing”.
Het Auto Bild-rapport waarschuwt lezers dat de keerzijde van de jacht op brandstofbesparing door gebruik te maken van banden met een lage rolweerstandscoëfficiënt een minder veilige handling is, vooral voor wat betreft de grip onder natte omstandigheden. Het artikel vestigt de aandacht op nieuwe EU-eisen die voorschrijven dat in 2012 bij de banden naast gegevens over de brandstofbesparende eigenschappen tevens informatie moet worden verstrekt over de veiligheid onder natte omstandigheden.
Hoewel vermeld werd dat het absolute verschil in rolweerstand van de getest banden relatief klein was, rapporteert Auto Bild dat “de twee banden die het meeste brandstof besparen slechts bevredigend en niet bijzonder goed presteren bij het remmen op een nat wegdek, waardoor de remweg met een wagenlengte toenam”.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.