Apollo Vredestein start samenwerking Universiteit Twente

Apollo Vredestein start samenwerking Universiteit Twente

Apollo Vredestein gaat samenwerken met de Universiteit Twente (UT) voor het opleiden van haar technisch personeel. Dit meldt de Universiteit van Twente.
R&D activiteiten
Reden voor de samenwerking is dat Apollo Vredestein haar R&D-activiteiten verder uitbreidt. Daarvoor doet de bandenproducent een beroep op de specifieke kennis van de UT. De samenwerkingsovereenkomst werd op 18 juni ondertekend door UT-collegevoorzitter Victor van der Chijs en Peter Snel, Chief R&D PV van Apollo Tyres Ltd.
27 arbeidsplekken
De samenwerking is voor een termijn van 5 jaar en behelst 27 arbeidsplekken. Het gaat daarbij om PDEng (Professional Doctorate in Engineering) trajecten. Dat is een tweejarige post-master ontwerpersopleiding die bestaat uit een gecombineerd onderwijs- en ontwerptraject waarin nauw samen wordt gewerkt met het bedrijfsleven.
Volgens Peter Snel (Chief R&D PV van Apollo Tyres Ltd) wordt hiermee het belang van de universiteit voor Apollo R&D en Apollo Vredestein nogmaals bevestigd: “De samenwerking bestrijkt diverse technologische gebieden, waaronder materiaalkunde, productontwikkeling en productietechnologie.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.