‘Apollo Tyres introduceert nieuwe all-season band’
Vredestein banden. (Foto: Shutterstock)

‘Apollo Tyres introduceert nieuwe all-season band’

Apollo Tyres heeft de langverwachte Vredestein Quatrac Pro+ onthuld. Deze all-season band is speciaal ontworpen voor zowel high-performance auto’s als SUV’s en stelt nieuwe normen op het gebied van grip, duurzaamheid en efficiëntie. Dit meldt TyreNews.

De Quatrac Pro+ zal vanaf augustus verkrijgbaar zijn in heel Europa in maar liefst 108 verschillende maten, geschikt voor velgen variërend van 17 tot 22 inch.

De lancering van de Vredestein Quatrac Pro+ bevestigt de ambities van Apollo Tyres om het meest uitgebreide portfolio van all-season banden op de markt te bieden onder het premium merk Vredestein. De nieuwe band bouwt voort op zijn voorganger, de Vredestein Quatrac Pro.

Uitzonderlijke grip

De band biedt volgens Apollo een ‘uitzonderlijke’ grip op natte wegen en een verbetering van 5 procent in sneeuwtractie in vergelijking met de populaire Quatrac Pro. Ook is de rolweerstand van de band met 5 procent verminderd, wat resulteert in een lager brandstofverbruik. Deze verbeteringen zijn te danken aan een geavanceerd loopvlakontwerp en een innovatieve mix van samengestelde ingrediënten.

De Quatrac Pro+ is voorzien van bredere lengtegroeven, waardoor water snel kan worden afgevoerd en het risico op aquaplaning wordt verminderd.

Bovendien zorgen lamellen over het midden van het loopvlak voor een betere waterafvoer, waardoor de band nog beter presteert in natte omstandigheden.

De geavanceerde compoundsamenstelling bevat polymeren van de nieuwe generatie, een hoog gehalte aan silica en hars, wat resulteert in betere tractie op nat wegdek of op sneeuw.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.