ABA banden Stolwijk BV derde in prijsvraag Rijkswaterstaat

ABA banden Stolwijk BV derde in prijsvraag Rijkswaterstaat

ABA Banden Stolwijk BV in Stolwijk is derde geworden in een prijsvraag die Rijkswaterstaat heeft uitgeschreven om het aantal bandenpechgevallen bij vrachtauto’s op de rijkswegen in 2013 met 25 procent te verminderen.
Rijkswaterstaat wilde met de prijsvraag de veiligheid en doorstroming op de rijkswegen bevorderen. Volgens implementatiemanager Aad van den Burg moest de prijsvraag transportbedrijven stimuleren om het bandenspanningsprobleem, de grootste oorzaak van bandenpech, zelf aan te pakken: ‘Inschrijvers moesten een complete aanpak indienen om te lage bandenspanning tijdig te signaleren en op te lossen. Dit moest leiden tot aanmerkelijk meer vrachtwagens met een juiste bandenspanning op het Nederlandse hoofdwegennet dan nu. Dat is gelukt. De prijsvraag heeft veel aandacht gekregen en we ontvingen veel inzendingen van hoge kwaliteit.”
De prijsvraag is uitgeschreven in samenwerking met TLN, EVO, Vereniging VACO en. de VerkeersOnderneming Rotterdam. De eerste plaats was voor Samskip van Dieren Multimodal in Genemuiden en de tweede voor tanktransportbedrijf Staalduinen Logistics in Maasdijk. November voirig jaar waren er al acht prijswinnaars van de eerste tranche bekend gemaakt. De totaal elf winnaars ontvingen een stimuleringsbijdrage van maximaal 40 % van het geïnvesteerde bedrag.
Links op de foto Ben Kasbergen (ABA banden BV Stolwijk).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.