Aantal auto’s op winterbanden flink afgenomen

Aantal auto’s op winterbanden flink afgenomen

Kwik-Fit bandentypenHet opnieuw uitblijven van een strenge winter heeft ervoor gezorgd dat het aantal auto’s op winterbanden flink is afgenomen. Dit blijkt uit de negende Bandenmonitor van KwikFit, opgesteld na onafhankelijk onderzoek van JES Marketing Onderzoek.

Vierseizoensbanden
Het percentage personenauto’s dat de afgelopen maanden op winterbanden reed, is afgenomen tot 29,7%, ten opzichte van 37,1% in 2015. Het percentage vierseizoenenbanden is in vergelijking met een jaar eerder gestegen van 5,3% tot een wegdekaandeel van 6,7%.

Slappe winter
Dat het wegdekaandeel van winterbanden zo sterk zou dalen, was niet voorzien. De sterke daling in de winterbanden penetratie wordt beïnvloed door de bijzonder slappe winter van dit jaar, aldus Arjan van der Meer, marketing directeur van KwikFit: “Omdat het weer geen aanleiding gaf, hebben veel automobilisten de zomerbanden niet gewisseld voor winterbanden. In onze bandenhotels zien we dat zowel zakelijke als particuliere klanten hun winterbanden laten liggen. Het weer was erg zacht en daarom zagen Nederlandse automobilisten de noodzaak van een bandenwissel niet en laten ze hun winterbanden in de opslag liggen tot een volgende strenge winter.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.