2014: winst en omzet Michelin dalen flink

2014: winst en omzet Michelin dalen flink

Michelin heeft in het afgelopen jaar een nettowinst gedraaid van 1,03 miljard euro, dat is 8,5 procent minder dan in 2013.
Fundamenten
De omzet liep met ruim drie procent terug naar 19,55 miljard. “De resultaten over 2014 bevestigen de sterkte van de fundamenten van de groep. In 2015 is het onze prioriteit om de hefbomen voor de groei te versnellen,” verwoordt topman Jean-Dominique Senard.
Zwakke euro
De bandenfabrikant heeft vooral last gehad van de ongunstige wisselkoersen, lees de zwakke euro. In volume uitgedrukt liep de omzet maar met 0,7 procent terug. De daling van de grondstoffenprijzen was ook niet voldoende om de gevolgen van de valuta-problemen op te vangen. Het bedrijf reageert op de moeilijke situatie, zoals zo veel ondernemingen, door zo veel mogelijk in de kosten te snijden. Het doel is nu in de vier jaar tot 2016 in totaal 1,2 miljard euro op de kosten te besparen, dat is weer 200 miljoen meer dan oorspronkelijk gepland. Op de beurs van Parijs werden de tegenvallende resultaten dinsdagmorgen afgestraft met een koersval van ruim 4,5 procent.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.