Vaco-leden: 33% omzetverlies door Coronacrisis

Vaco-leden: 33% omzetverlies door Coronacrisis

Leden van Vaco verwachten als gevolg van de Coronacrisis een omzetverlies van 33%. Dit blijkt uit de eerste Vaco Coronamontor, een tweewekelijkse ledenpeiling waarmee Vaco de effecten van de coronacrisis in kaart brengt.
Vertrouwen
Hoewel het geschatte omzetverlies nu op 33% uitkomt verwacht Vaco dat het omzetverlies de komende tijd exacter kan worden ingeschat. Toch heeft een grote meerderheid van de Vaco-bedrijven (76%) vertrouwen dat het bedrijf de crisis doorkomt. Een flink deel van de bedrijven (59%) heeft nog geen exact beeld van het omzetverlies.
De impact van de Coronacrisis op Vaco leden is voor 69% dat er minder klanten zijn, voor 57% een minder gevulde orderportefeuille, voor 57% minder werk in de werkplaats, voor 35% dat er orders zijn geannuleerd en voor 33% meer zieke personeelsleden.
Steunmaatregelen
84% van de bedrijven verwacht vooralsnog geen afscheid te moeten nemen van de medewerkers. Desondanks geeft 80% aan niet te weten of de huidige maatregelen voldoende steun gaan bieden. Op dit moment maakt 26% van de bedrijven gebruik van een regeling die hen moet helpen door de crisis heen te komen. Hiervan maakt 17% gebruik van het Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW), 13% van de Coulanceregeling Belastingdienst en 7% van Arbeidstijdverkorting. (Bron: Vaco Coronamonitor)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.