Meeste bandenbedrijven denken door Corona crisis te komen

Meeste bandenbedrijven denken door Corona crisis te komen

85% van de Vaco-bedrijven toont op dit moment vertrouwen dat het bedrijf de crisis doorkomt. Dit blijkt uit de Vaco-Coronamonitor van 8-15 april. In de eerste Vaco Coronamonitor was dat nog 76%.
Positiever
Daarmee zijn bedrijven positiever gestemd. Daarnaast kunnen bedrijven nu beter hun omzetverlies inschatten. In de tweede Coronamonitor geeft 38% van de bedrijven aan nog geen beeld van hun omzetverlies te hebben; in de eerste Coronamonitor was dit nog 59%. De leden schatten hun omzetverlies op 32% (-1%).
Geen afscheid
Volgens Vaco verwacht 86% van de bedrijven vooralsnog geen afscheid te moeten nemen van de medewerkers, 2% meer dan in de eerste peiling. 77% geeft aan niet te weten of de huidige maatregelen voldoende financiële steun gaan bieden, 3% minder dan in de eerste peiling. Momenteel 29% gebruik van steunmaatregelen, dat is 3% meer dan in de eerste Coronamonitor. Vaco denkt dat dit komt omdat veel leden van de sector Bandenservice op korte termijn niet enorm hard zijn geraakt door de coronacrisis. Redenen hiervoor zijn de seizoenswissels die met aangepaste maatregelen doorgaan, en activiteiten ter ondersteuning van de vitale sectoren zoals wegtransport en landbouw. Volgens Vaco lijkt de kans op een forse teruggang op iets langere termijn groot: “Onder meer als gevolg van de enorme economische tegenwind en de zeer sterk dalende kilometrages van veel voertuigen.”
De ontwikkelingen met de meeste impact op de bedrijfsvoering zijn minder klanten (59%), orderportefeuille minder gevuld (49%), minder werk in de werkplaats (44%), beleveringsproblemen door toeleveranciers (33%) en minder liquiditeit (28%). (Bron: Vaco)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.