Helft wintersporters bang op besneeuwde wegen

Helft wintersporters bang op besneeuwde wegen

Ruim de helft van het aantal wintersporters stelt hun autovakantie uit bij voorspelde sneeuwval. Dit blijkt uit onderzoek van bandenfabrikant Bridgestone.
Uitstellen
57 procent van de Nederlandse wintersporters probeert zijn vertrek uit te stellen als sneeuw voorspeld wordt. 61 procent van de automobilisten is niet op zijn gemak op besneeuwde of bevroren wegen. 21 procent van hen heeft al eens een ongeluk gehad in de sneeuw.
Cursus
Ter voorbereiding op rijden in winterse omstandigheden, heeft 28% van de automobilisten een cursus gevolgd om veiliger op sneeuw of ijs te rijden. Ter voorbereiding op de autorit naar het skigebied, controleert 61 procent van de bestuurders zijn banden voor vertrek. Nog maar 45 procent rijdt met winterbanden. Ook houdt maar liefst 62 procent zich niet aan de aanbevolen termijn van 2 maanden, maar laat langere tijd tussen controles zitten.
Volgens Stefaan Moonen, Brand Manager Benelux bij Bridgestone, komt een veilig gevoel op de weg ten goede aan het plezier dat de bestuurders beleven aan autorijden: “Het is belangrijk dat dit correspondeert met de werkelijke veiligheid. Wie goed voorbereid is, kan ook in winterse omstandigheden met een gerust hart vertrekken.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.