2019: 100 OEM montages voor Bridgestone EMEA

2019: 100 OEM montages voor Bridgestone EMEA

Bridgestone was in 2019 leverancier van banden aan autofabrikanten voor bijna 100 OEM (Original Equipment Manufacturers) montages in Europa, Midden Oosten en Afrika. Dit laat de bandenproducent weten.
Verschillende modellen
Het ging om in totaal 40 verschillende modellen van in totaal 14 autofabrikanten. Onder de merken die kozen voor OEM banden van Bridgestone waren merken als BMW, Audi, Seat en Toyota. Daarnaast waren er merken als Volkswagen, Skoda and Mercedes die al langer kozen voor Bridgestone als OEM montage. Belangrijke stimulans voor de keuze van dit bandenmerk waren projecten op het gebied vsn connected, autonome en electrische auto’s.
Ook zag Bridgestone het aantal banden voor OEM montage met een diameter van 18 inch of groter met meer dan 10% groeien ten opzichte van 2018.
Duurzaamheid
Verder zag Bridgestone een groeiend belang van duurzaamheid als gevolg van klimaatverandering en verstedelijking. Hiervoor werd gebruik gemaakt van minder materialen in de bandenproductie en verbeterde de brandstof efficiency. Zo werden banden lichter; Bridgestone meldt een gewichtsbesparing van 10% door het gebryuikt van andere materialen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.