2019: Bridgestone OEM op ruim 50 automodellen

In 2019 werd Bridgestone gekozen als OEM band op honderd nieuwe originele uitrustingen in de EMIA-regio, voor meer dan 50 verschillende modellen van 14 fabrikanten. Dit laat de bandenfabrikant weten.
Grootste ter wereld
Hiermee blijft Bridgestone naar eigen zeggen ‘s werelds grootste banden- en rubberbedrijf. Ook is de fabrikant de grootste investeerder in de industrie in onderzoek en ontwikkeling. De samenwerking met autofabrikanten betrof innovatieve CASE-projecten (Connected, Autonomous, Shared & Electric) en de toepassing van nieuwe technologieën en oplossingen voor banden, zoals de Enliten-technologie. Deze technologie maakt het mogelijk banden met minder materiaal te produceren en tegelijkertijd hun brandstofefficiëntie te verbeteren.
Nummer 1 leverancier
Bridgestone was naar eigen zeggen in 2019 de nummer 1 leverancier voor BMW, Audi, Seat en Toyota. Ook bleef men leveren aan Volkswagen, Skoda en Mercedes. Daarnaast werd de Enliten-technologie voor het eerst getest op de Volkswagen ID.3 en Audi RS Q3. In 2020 zal Bridgestone deze innovatieve technologie ook aanbieden aan andere fabrikanten en modellen.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.