Hankook voor 4e jaar in DJSI World

Hankook voor 4e jaar in DJSI World

Hankook staat dit jaar voor het vierde jaar op rij in de vermaarde Dow Jones Sustainability Index World. Dit laat de bandenfabrikant weten.
Duurzaamheid
Het is al sinds 2016 dat het bedrijf in deze index voor duurzaamheid staat. Naar eigen zeggen is Hankook het enige bedrijf in de auto-onderdelenindustrie met hoofdvestiging in Azië dat in de DSJI World ranglijst staat. In de 2019 DJSI World staan 318 bedrijven, die 12,6% van de 2.526 topbedrijven ter wereld vertegenwoordigen. Hankook ontving deze score voor Corporate Citizenship & Philanthropy, Supply Chain Management en Materiality, vanwege zijn betrokkenheid op het gebied van duurzaamheid.
Richtlijnen
In 2018 stelde de bandenmaker specifieke richtlijnen op om de economische, ecologische en sociale duurzaamheid van de productieketen van natuurlijke rubbers te garanderen. Sindsdien werkt het bedrijf met een meervoudige productieketen om factoren als mensenrechten, bescherming van het milieu, transparantie, productiviteit en de kwaliteit van natuurlijk rubber te verbeteren. Dit jaar ontving Hankook ook de status van voorbeeldig bedrijf in de context van de EU-Korea Emissions Trading Scheme Project.
De DJSI is ‘s werelds toonaangevende ranglijst op het gebied van duurzaamheid en investeringen. Het reikt certificaten uit aan bedrijven door de activiteiten van het bedrijfsmanagement op financiële, ecologische, ethische en sociale aspecten te evalueren. De DJSI is een samenwerking tussen S&P Dow Jones Indices en RobecoSAM.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.