Hankook verbetert omzet en bedrijfsresultaat

Hankook verbetert omzet en bedrijfsresultaat

Hankook heeft in het vierde kwartaal van 2018 een hogere omzet behaald dan een jaar eerder. Ook het bedrijfsresultaat verbeterde. Dit blijkt uit het gepresenteerde jaarverslag.
Afzetgroei
In boekjaar 2018 realiseerde bandenfabrikant Hankook een wereldwijde omzet van 6,79 biljoen KRW (ongeveer 5,23 miljard Euro) en een bedrijfsresultaat van 703,7 miljard KRW (ca. 541,9 miljoen Euro). De afzetgroei bedroeg 3,9% bij grote banden voor personenauto’s en SUV’s met een diameter vanaf 18 inch. Dit komt overeen met een aandeel van 52,3% van het totaal aan verkochte banden voor personenauto’s.
Vervangingsmarkt
De verbeterde distributiekanalen op de Koreaanse markt leidden vooral in het vierde kwartaal tot een groei op de vervangingsmarkt en een stijging van het omzetaandeel aan banden met grote diameters. Ook op het gebied van af fabriek gemonteerde banden voor SUV’s en voor in Amerika verkochte auto’s van Japanse fabrikanten werd een constante groei geconstateerd. De gedaalde vraag uit de Chinese markt leidde tot een omzetdaling van vervangings- en af fabriek gemonteerde banden.
Voor het boekjaar 2019 streeft bandenfabrikant Hankook naar een omzet van 7,4 biljoen KRW en een bedrijfsresultaat van 750 miljard KRW. Daarvoor wil de bandenfabrikant haar positie als premium-merk doelgericht versterken, met name door de uitbreiding van banden met een grote diameter vanaf 18 inch. Daarnaast is Hankook van plan haar assortiment af fabriek gemonteerde banden verder uit te breiden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.