Q3: omzet Hankook groeit 3,3%

Q3: omzet Hankook groeit 3,3%

HankookIn het derde kwartaal van 2014 heeft Hankook Tire wereldwijd een omzet gerealiseerd van 1,25 miljard euro (KRW 1,72 biljoen), 3,3% meer dan die in het vorige kwartaal. Het bedrijfsresultaat bedrijfsresultaat steeg met 9,9% tot 778 miljoen euro (KRW 276) ten opzichte van het vorige kwartaal.
UHP banden
Ondanks het trage herstel van de economie wereldwijd kon Hankook Tire haar resultaten verbeteren, niet alleen door de uitbreiding van het OEM portfolio, maar ook door de verkoop van UHP banden (Ultra High Performance). Over de afgelopen drie kwartalen van 2014 komt circa 31% van de totale bruto omzet voor rekening van het complete UHP bandensegment. In dezelfde periode 2013 was dit nog 28,4%. “Daarmee is het aandeel van UHP banden in de totale omzet dus aanzienlijk gestegen.”
Europa en Amerika
In vergelijking met het tweede kwartaal bedroeg de omzetgroei van Hankook Tire 15,4% en 10,3% in respectievelijk Europa en Noord-Amerika. Een voortdurende versterking van het OEM-portfolio van de onderneming draagt in belangrijke mate bij aan het resultaat, aldus de bandenfabrikant: “Een duidelijke indicatie dat Hankook Tire haar positie in de wereld versterkt.”
 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.