Vakantiegangers stranden vaakst met lekke band

Vakantiegangers stranden vaakst met lekke band

Een lekke band is één van de meest voorkomende pechgevallen waarmee vakantiegangers langs de weg komen te staan. Dat meldt Automotive Werkplaats.
Frankrijk
Er zijn tot nu toe over deze vakantieperiode 390 duizend meldingen van pechgevallen of andere problemen van vakantiegangers binnengekomen bij de ANWB alarmcentrale. Veruit de meeste pechmeldingen zijn afkomstig uit Frankrijk, dat nog steeds de populairste plek is voor een autovakantieland. Daarna komen Duitsland, Italië en België, aldus de ANWB. Volgens de organisatie ligt het aantal meldingen vooralsnog op hetzelfde niveau als het jaar daarvoor. De ANWB houdt deze vakantieperiode rekening met nog een aantal drukke dagen op de snelweg.
Geen reserveband
Een lekke band is één van de meest voorkomende pechgevallen. Bijkomende probleem is vaak het ontbreken van een reserveband. In de top 5 van pechgevallen in Europa staan ook: motorstoringen, indicatielampjes op het dashboard die een storing melden, startproblemen en problemen met de carrosserie.
Om mensen met pech weer snel verder te kunnen helpen heeft de ANWB huurauto’s achter de hand. En in drukbezochte landen, zoals Frankrijk en Italië, rijdt de ANWB rond met 16 wegenwachtauto’s, waarvan 12 in Frankrijk en 4 in Italië.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.