Toppositie Hankook Ventus S1 evo 3 in zomerbandentest 2019

Toppositie Hankook Ventus S1 evo 3 in zomerbandentest 2019

De hagelnieuwe Hankook Ventus S1 evo 3, een Ultra High Performance-band voor personenwagens en SUV’s, heeft in de eerste bandentest van Auto Bild een toppositie bereikt met een uitstekende beoordeling. Dit laat Hankook weten.
53 merken
Het tijdschrift heeft onlangs de Ultra-High-Performance (UHP)-zomerbanden van 53 merken in de maat 225/45 R 17 op alle prestatiecriteria, inclusief het aantal kilometers, getest. Net als bij alle Hankook-banden stond ook bij het nieuwste model van de premium-bandenfabrikant de veiligheid bovenaan het eisenpakket van de ingenieurs.
Remmen op nat wegdek
Daarbij werd vooral de nadruk op een verdere verbetering van functies zoals het gedrag onder natte omstandigheden en het rijgedrag bij het sturen gelegd. Met als gevolg dat de nieuwe Ventus S1 evo 3 alle andere geteste banden overtrof bij het remmen op een nat wegdek, dat uit veiligheidstechnisch oogpunt tot een van de belangrijkste testcriteria behoort. Bovendien overtuigden de banden de Auto Bild-testers door het nauwkeurige stuurgedrag en de goede feedback op een droog wegdek. De nieuwe Hankook Ventus S1 evo 3 zal in eerste instantie in 72 maten van 17 tot 22 inch op de Europese markt worden aangeboden. (Foto: Hankook)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.