Goodyear lanceert nieuwe Eagle F1 SuperSport

Goodyear lanceert nieuwe Eagle F1 SuperSport

Na de aankondiging vorig jaar introduceert Goodyear op de Autosalon van Genève 2019 de Eagle F1 SuperSport, de Eagle F1 SuperSport R en de Eagle F1 SuperSport RS.
Racerij
De Eagle SuperSport omvat uit de racerij afgeleide banden die zowel op als buiten het circuit gebruikt kunnen worden. Ze zij gericht op de groeiende Ultra Ultra High Performance-markt (UUHP).
De banden maken gebruik van innovatieve technologieën en materialen die de remafstand en rondetijden aanzienlijk verbeteren. Maar de eerder ongrijpbare aspecten van rijervaring intact laten, zoals het gevoel bij het insturen, het remmen en bij dreigend uitbreken in bochten.
Stuurprecisie
De Eagle F1 SuperSport R biedt zowel op als buiten het circuit verbeterde grip en stuurprecisie. De verbeterde grip is te danken aan een materiaal met een hoge wrijvingsgraad dat op een droog wegdek uitzonderlijke grip biedt, terwijl de uitstekende stabiliteit in de bochten te danken is aan ‘verbindingsbrugjes’ in de binnenste groeven van het loopvlak. Daardoor veroorzaken de extreme krachten die in bochten vrijkomen minder vervorming in de loopvlakblokken. Ook werden de precisie en het stuurgevoel verder verbeterd door een optimalisatie van de voetafdruk van de band, waardoor de druk gelijkmatiger verdeeld wordt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.