De Rooij op Goodyear naar Dakar 219

De Rooij op Goodyear naar Dakar 219

Petronas Team De Rooy Iveco neemt op standaard Goodyear Offroad ORD/banden deel aan de legendarische Dakar-rally. Dit laat Goodyear weten.
5.000 kilometer
De Dakar-rally 2019 vindt van 6 tot 17 januari plaats in Peru, waar de 5.000 kilometer lange challenge hoofdzakelijk op zand zal worden beslecht. Team De Rooy neemt deel met vier Iveco Powerstar-trucks met gewone Goodyear Offroad ORD-banden en heeft voor Dakar 2019 het sterkste team ooit. De rijders zijn Gerard De Rooy, Federico Villagra, Ton van Genugten en Maurik van den Heuvel. De Nederlander Gerard De Rooy is tweevoudig Dakar-winnaar en won ook de Africa Eco Race 2018. De Argentijn Federico Villagra, die vorig jaar tot de voorlaatste dag mee om de overwinning knokte, mikt weer op een podiumplaats.
Standaard
Petronas Team De Rooy Iveco koos Goodyear 375/90R22.5 Offroad ORD-vrachtwagenbanden voor zijn vier racetrucks. Daarnaast koos het team Goodyear OMNITRAC-banden voor gemengd gebruik voor zijn servicevrachtwagens, die het team in de rally volgen. Het team mikt op een herhaling van zijn succes na de overwinning in Afrika dit jaar, dankzij de toegewijde steun van Goodyear, dat op lange termijn tests en ondersteuning biedt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.