Russen winnen Dakar 2017 op Continental banden

Russen winnen Dakar 2017 op Continental banden

De rallyteams van het Russische Kamaz Master rallyteam hebben Dakar 2017, en ook de Africa Eco Race 2017, in de truck categorie gewonnen op banden van Continental. Dit laat de bandenproducent weten.

Samenwerking
De twee rallies markeren volgens Continental de start van een samenwerking op het gebied van de banden tussen Continental en het Kamaz Master rallyteam. Het uitrusten van de Kamaz Master racetrucks en de servicetrucks met banden van Continental was het eerste uitvloeisel van deze samenwerking. Van het Kamaz team eindigde coureur Eduard Nikolaev op de eerste plaats en zijn teamgenoot Dmitry Sotnikov op de tweede plaats. Zij dankten de overwinning voor een belangrijk deel van de banden van Continental, zo stelt het Russische rallyteam.

Fabrieksteam
Het Kamaz Master rallyteam is opgericht in 1988 als fabrieksteam en neemt sinds 1990 deel aan de Dakar Rally. De overwinning van dit jaar was de veertiende. De technici van Continental hebben aangegeven de ervaringen uit deze Dakar-rally te gebruiken voor toekomstige ontwikkelingen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.