Conti en Dunlop winnen ANWB winterbandentest

Conti en Dunlop winnen ANWB winterbandentest

De Continental WinterContact TS 860 in de bandenmaat 195/65 R 15 T en de Dunlop Winter Sport 5 in de bandenmaat 215/65 R 16 H zijn de winnaars van de winterbandentest van de ANWB.

Twee maten
De bandenmaat 195/65 R 15 T is één van de populairste bandenmaten en is past onder middenklassers als de Fiat 500L, Ford Focus en Volkswagen Golf. De maat 215/65 R 16 H is de meest verkochte SUV maat en is onder meer terug te vinden op de Nissan Qashqai, VW Tiguan en Opel Mokka.

Nankang afrader
In totaal nam de ANWB 32 winterbanden onder de loep. “Ook dit jaar waren er banden van mindere kwaliteit”, aldus de ANWB. “De Nankang Snow SV-2 haalde slechts één ster en deze band raadt de ANWB af. Deze band scoorde slechter op winterse eigenschappen, dan sommige zomerbanden. De Semperit Master-Grip 2 haalde slechts twee sterren.”

Alle banden zijn uitvoerig getest op alle mogelijke omstandigheden die op de weg voor kunnen komen, zoals onder droog en nat weer en sneeuw en ijs. Daarnaast wordt gekeken naar eigenschappen als geluid, verbruik, slijtvastheid en duurzaamheid  en rijden op hoge snelheid. (foto: ANWB)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.