Keuze winterbanden neemt toe

Keuze winterbanden neemt toe

Er is een toenemende keuze uit winterbanden. Dat blijkt uit de laatste editie van de ANWB Winterbandentest.

Aanraden
Het aantal banden dat de ANWB aanraadt is, in vergelijking met eerdere edities, toegenomen. Opvallend is dat het aantal banden met een vier sterrenwaardering in vergelijking met eerdere jaren is afgenomen. Slechts vier banden wisten vier sterren te behalen en scoorden hiermee goed. Daarnaast staan 26 banden die drie sterren kregen en een voldoende haalden.

M+S banden
Volgens de ANWB is het M+S logo geen garantie voor winterse eigenschappen. “In de zomerbandentest van 2017 hebben we nog eens expliciet gewaarschuwd dat vooral in het SUV segment ook zomerbanden nogal eens voorzien zijn van M+S”, aldus de ANWB. “Achtergrond is dat dit soort banden met off-road eigenschappen nadelen hebben op hoge snelheid. Een M+S kenmerk is dan een technische en juridische mogelijkheid om banden met een lagere maximale snelheid dan voorgeschreven voor de auto te monteren. Als gevolg hiervan kun je er niet op vertrouwen dat banden met een M+S keurmerk ook echt voldoende winterse eigenschappen bieden.”

De ANWB zegt blij te zijn met de verscherping van de winterbanden richtlijn die vanaf 2018 voor nieuw geproduceerde winterbanden het 3-peak-mountain-snowflake of 3-PMSF symbool voorschrijft. (foto: ANWB)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.