40% doden na defect voertuig door slechte banden

40% doden na defect voertuig door slechte banden

Meer dan 40 procent van doden na een ongeval dat is veroorzaakt door een defect aan de auto, is het gevolg van gevaarlijke banden. Dit blijkt uit onderzoek dat het Britse Department for Transport (DfT) in 2013 heeft uitgevoerd in Groot-Brittannië.
Ongelukken
In totaal vonden er in 2013 2.855 ongelukken plaats die werden veroorzaak door een defect aan het voertuig. Hiervan was bij 968 ongelukken de oorzaak te zoeken in slechte of defecte banden of banden met een te lage bandenspanning.
TyreSafe
Volgens TyreSafe, de Britse organisatie die zich richt op verkeersveiligheid door correcte banden, laten de cijfers zien dat veel berijders onverschillig zijn als het om banden aankomt: “Zij controleren niet regelmatig de bandenspanning.”
Een verdere analyse van de cijfers van het Britse Department for Transport (DfT leverde op dat 45 procent van banden gerelateerde ongelukken plaats vond op A-wegen.
De cijfers komen kort vóór de start van de Tyre Safety campagne in oktober, waarbij veiligheid door banden centraal staat. Deze maand geven garages en bandenservicebedrijven in Groot-Brittannië een gratis bandencontrole. Oktober is doorgaans de natste maand in UK.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.