Nieuwe Michelin XTRA Defend voor knikdumpers

Nieuwe Michelin XTRA Defend voor knikdumpers

Michelin Xtra DefendMichelin lanceert de nieuwe XTRA Defend voor knikdumpers, een premium band die naar eigen zeggen aanzienlijk beter presteert als het gaat om betrouwbaarheid en bestendigheid tegen beschadigingen.

Robuust
Tegelijkertijd heeft hij een hoger TKPH niveau dan zijn premium concurrenten. De band is ontworpen voor knikdumpers met een nuttig laadvermogen van 25 tot 45 ton en is zo robuust dat beschadigingen worden geminimaliseerd. De Michelin XTRA Defend heeft een dieper E4 profiel. “Doordat hij 15% langer meegaat dan zijn voorganger, worden de exploitatiekosten geoptimaliseerd”, zo stelt Michelin.

Productiviteit
De XTRA Defend is ontworpen om een hogere productiviteit te kunnen behalen in een zeer agressieve omgeving zoals mijnen en groeven. Maar hij voelt zich ook op zijn gemak bij werkzaamheden met hoge snelheden/snellere cyclus in de bouw of bij openbare werken.

Dankzij het stevigere en robuustere karkas en de 15% dikkere zijwanden, beschikt de band over een beschermend schild. Daardoor was het mogelijk om de profieldiepte te vergroten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.